mandag 5. april 2010

Påsken over for denne gang!

Da var påsken over for i år så nå er det på tide å legge vekk vinterklær og ta frem lettere klær. Håper jeg slipper å dra frem vinterjakken igjen!? Nå er det ihvertfall mye lysere og triveligere og man får lyst til å begynne å begynne å rydde ute, kjøpe nye blomster til hage og terasse samt sette ut hagemøbler. Våren er virkelig en deilig tid! Det er en fin tid å begynne med litt fysisk akltivitet. Denne uken har jeg krysset av en del planlagte treningstimer. Får håpe jeg får det til.

Jeg skal i tillegg sette igang med noen småprosjekter her hjemme som oppbevaringsmuligheter for diverse ting, men så langt i dag har vi laget skoleboller. Nam, nå koser vi oss.

Til denne oppskriften får du ca 15 skoleboller:
3 1/2 dl melk
100 gr smør
50 gr fersk gjær eller 1 pk tørrgjær
1 dl sukker
1/2 dl malt kardemomme
ca 9 dl hvetemel

Eggekrem: Her kjøper jeg ferdig vaniljekrem fra Tine. Den syns jeg er best, men du kan lage egen hvis du ønsker det.

Melis, kokkos til slutt

Slik gjør du: Smelt smøret og varm melken sammen med smøret så det er ca. 37 °C. Løs opp gjæren i melken . Tilsett sukker og kardemomme, sikt i mel og arbeid til passe deig. La deigen heve til nesten dobbel størrelse. Trill glatte boller og trykk dem litt ned på midten. La bollene heve til de er lette og fine og trykk ned i midten igjen og legg vaniljekrem. Stek ved 250 °C i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur (melis og noen dråper vann til passe konsistens) og dypp dem i en skål med kokos. Nyt!

Ha en fin 2.påskedag!

Hilsen Elizabet

6 kommentarer:

 1. Mmmmm... nydelige skolebollene så ut ♥ Ja, dette er en herlig dag, her ryddes det også i vinterklær, og terrassen er fri for snø - det er VÅR ♥ Håper bare så inderlig ikke at vi må finne disse boblejakkene og boblebuksene frem igjen nå da, man kan aldri vite...

  Ha en triveldig siste påskedag!

  Klem Line

  SvarSlett
 2. Hei, takk for hyggelig kommentar. Håper dagen din har vært fin.

  Hilsen Elizabet

  SvarSlett
 3. Her oppe i nord har våren meldt sin annkomst for fullt, og da får også jeg mere energi til å jobbe litt inendørs og utendørs. Det er en deilig tid vi har foran oss...gleder meg også til å plante sommerblomster, men her er det enda litt tilig. Ha en super dag...smil Wenche

  SvarSlett
 4. Takk for koselig hilsen på min blogg! Fin blogg du har, og gode skolebröd! Tror jeg skall lage slike i dag!!
  Fölger deg også nu!

  Klem Irene

  SvarSlett
 5. Enig, alt blir mye enklere. Merket at det var lettere å stå opp i dag også og tror lyset har mye å si, selv om det var overskyet her hos oss. Når det gjelder blomster så plantet jeg ut stemorsblomster (de med små blomster)i påsken i fjor. De overlever selv ved minusgrader (-4)og klarte seg kjempefint. Vurderer å kjøpe slike igjen nå. Jeg følger bloggen din nå.

  Ha en fin dag!

  Hilsen Elizabet

  SvarSlett
 6. Hei Irene, takk for hyggelig melding tilbake. Ha en fin dag!

  Hilsen Elizabet

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen til meg!

Related Posts with Thumbnails