tirsdag 24. august 2010

Det store Alessifatet

Vi har et stort rundt Alessifat som vi sjelden bruker og som vi ikke har plass til å oppbevare, hverken i kjøkkenskap eller i skjenken i stuen

Jeg har derfor tatt det frem og bruker det i kombinasjon med diverse pynt som kubbelys eller blomster slik jeg har gjort her. Tidligere har jeg hatt potteroser på fatet, innlegg om det her

Greit å få brukt fatet når man først har det. Jeg har satt to lotusblomster t-lys på fatet og når t-lyset tennes blir det så utrolig koselig stemning. Rosebuketten lever i beste velgående, nå har de stått i 2 uker og er godt utsprunget. Sjelden de står så lenge og jeg har ikke gjort noe annet enn å etterfylle vann, men har hørt at man kan helle en dråpe klor i vannet. Har dere noen triks å dele?

Klem Elizabet

4 kommentarer:

 1. så nydelig fat! virkelig lekkert :)

  når rosene begynner å bli triste pleier jeg å snitte dem på nytt og skifte vann, ofte holder de noen dager til da. gjorde det senest på lørdag, og de er kjempeflotte enda!
  i følge min moder er det lurt rense vasene med klor etter bruk, slik at de er helt rene før neste bruk. da holder visst blomstene seg bedre :) etter du har vasket vasen fyller du den med vann, og har i en slump med klor. la den stå en stund. ettepå vil du se at den er glassklar!
  ha en fortreffelig tirsdag :)
  klem fra Barbro

  SvarSlett
 2. Det er viktig som a Barbro sier at vasen er fri for bakterier, vask også vasen underveis når de står der, og gi blomstene et nytt godt skråsnitt med en skarp, helst ny tapetkniv, og nytt friskt vann. Ha blomstene så kjølig som mulig, altså ikke ved siden av en varmekilde. Og sett blomstene i kjølerommet om natten hvis du har det. Bakterier og varme tar knekken på blomstene. Du har sikkert fått tak i noen roser som er ferskere enn vanlig. Det er en lang reise fra rosene blir klipt til de står i butikken.

  Klemmer fra Lena

  SvarSlett
 3. Hei hei
  Smarte tips ang roser. Det skal jeg huske på.
  Ha en fin dag
  Klem Tove

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen til meg!

Related Posts with Thumbnails