torsdag 12. august 2010

Tips til oppussing av benk i tre og støpejern

Nå har mannen min og jeg kommet hjem med en superkoselig benk og 2 stoler i tre og støpejern. Det hele ser ganske slitt ut fordi det har stått ute i all slags vær

Treverket vil trenge mye olje, men jeg tror det blir fint når jeg har oljet det et par ganger. Har dere tips til hvilken treolje jeg bør bruke? Tenkte å kjøpe inn alt av utstyr i morgen, skru det hele fra hverandre og sette igang med å olje det i løpet av helgen. Støpejernet må ha et par omganger med maling.

Treverket må slipes først, holder det å slipe med sandpapir? Er det noen av dere som har gjort dette før?? Jeg setter kjempestor pris på tips fra dere.

Nå kaller sengen, god natt!!
Klem Elizabet

8 kommentarer:

 1. Tror jeg ville brukt høytryksspyleren på den. La det tørke, så pussepapir. Jeg har pusset opp to slike. Den ene brukte jeg beislack på. Den andre har jeg malt med husmaling. Brukte hammeright maling på metallet.

  Klemmer fra Lena

  SvarSlett
 2. Kjempefin benk! Jeg ville ikke brukt høytrykksspyleren på den, for det ødelegger trefibrene og får dem til å reise seg... da bør du i alle fall holde den på god avstand... vask med kraftvask eller terrasserens, da får du vekk all gammel skitt, svertesopp osv. Det er sterkt for hendene, så bruk hansker!
  Bruk en treolje for utendørs bruk (evt olje for hardwood hvis det er det). Spør i butikken om fremgangsmåte, men det er viktig å mette treverket godt, slik at ikke det trekker inn vann...
  Alternativt kan du male eller beise...
  Lykke til, spent på resultatet!
  Ha en flott dag -selv om det regner!

  SvarSlett
 3. Jeg malte akkurat min lik benk i mørkebrun, for det passer hos meg. Kunne vært hvit og.. KJempesøt krakk som passer inn over alt. Lykke til med valg av behandling og god helg!

  SvarSlett
 4. hei,
  ja den benken er såå kjempefin,har ikke selv,men en venn har pusset opp sin i hvit,å den ble sååå romantisk å flott,særlig jernsidene ble vakre,de kom så fint frem i hvit,
  du får det nok til,gleder meg å se bildene.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 5. Så flott ein benk! Den der blir nok riktig så fin når den berre får litt stell. Blir spanande å sjå når den vert ferdig... :-)
  Ha ei strålande helg.
  Klems

  SvarSlett
 6. Å, superfin benk! Den blir nok flott etter litt flikking ja. Ingen erfaringer her, så tips er det dårlig med ;)
  Har surfa litt rundt i bloggen din nå, kjempekoselig blogg! Takk for kjempehyggelig hilsen hos meg, jammen bra du hadde lagt igjen en kommentar til meg så jeg fant deg :)
  Forresten - likte inngangspartiet ditt veldig godt! Kjempelekkert :)
  Riktig god helg!
  Klem fra Barbro

  SvarSlett
 7. Ser du allerede har fått gode tips men henger meg litt på. Skal du olje treverket så holder det sikkert med litt pussing med sandpapir før oljen blir påført. Hvis det virker som om treverket er litt for medtatt til at det vil gløde fint etter oljing så bør du vel heller kanskje male. Fjerne oljen helt, pusse og kanskje bruke båtmaling.

  Ha en fortsatt fin helg:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen til meg!

Related Posts with Thumbnails