tirsdag 15. juni 2010

Orkidé tips

Jeg elsker orkidéer, de er så utrolig vakre
Jeg kjøper disse nydelige blomstene flere ganger i året.
 Noen ganger varer de leeeeeeenge,  mens andre ganger mister de blomstene etter noen uker.
Til bursdagen min fikk jeg 2 orkidéer av mine svigersøstre som jeg håper vil holde på blomstene sine, men hvordan får man til det? Tenkte jeg skulle kjøpe orkidé næring, men tar gjerne imot tips fra dere...
God kveld til dere alle!
Klem Elizabet

18 kommentarer:

 1. Skal følge med om du får noen gode tips, for det trenger jeg og : )! Jeg har iallefall hørt at man skal ta de under rennende vann og fukte de godt ( la det renne av før man har de tilbake i krukken) av og til! Noen sier de skal ha en krok vann hver dag....så hvem hvet hva som funker? Mine dør iallefall ; )
  Klem Tove

  SvarSlett
 2. Så nydelig! Akkurat det samme skjer hos meg. Jeg hadde en nydelig en som har stått lenge, men plutselig over natten kastet den alle blomstene..

  Ha en super sommerkveld. Krysser fingrene for en flott morgendag også!

  Klem fra Tove

  SvarSlett
 3. Hmm! orkideer er min favorittblomst også. Har for tiden seks blomster i stuen, som har stått mer enn lenge.
  Jeg har ikke noe fast dag jeg vanner dem på, og jeg gir dem hverken eggeglass med vann en gang i måneden, eller lar dem stå under springen til dem er gjennom bløt en gang i uken.
  Jeg bare vanner dem som vanlige blomster sånn i ny og ne... Mine kommer (bank i bordet) igjen og igjen, og holder blomstene lenge!

  De står i vinduskarmen og får egentlig ganske mye sol og lys på seg.

  I tillegg går jeg rundt med en sprayflaske med vann og sprayer dem innimellom. Spesielt bladene!

  lykke til!
  klem ellemell

  SvarSlett
 4. Helt enig Elizabet, de er bare utrolig vakre! Når en studerer de kan en bli helt stum av beundring rett og slett!! Mye blomst for pengene ;) Jeg har hatt mange orkidèer jeg også og det er veldig stor variasjon på kvaliteten. Jeg lar de som regel stå i vinduet og slenger bare på de en vannskvett i uka eller så. Noen blomstrer raskt av, mens andre kan stå i månedsvis som du sier. Har hatt et par stykker som har blomstret sammenhengende i 8-9 mnd, og så har det kommet nye knopper og de har blomstret både to og tre ganger. Andre holder noen uker og kommer ikke igjen. Jeg tror derfor ikke det har så mye med hva jeg gjør om de står lenge eller ikke, mer med kvalitetet på planten som sagt. Disse var nydelige, lykke til med å holde de blomstrende og vakre ;)) Klem Gry

  SvarSlett
 5. Her må jeg følge med på tips:)) Jeg får ikke til orkideene, men er en av favorittene min;)

  SvarSlett
 6. Orkideer er nydelig,men de kan være vanskelige å få til å trives..
  Når jeg leser de foregående tipsene kan det nesten virke som det ikke er en bestemt måte som er rett.
  Så her må en kanskje prøve seg frem.Etter selv å ha drept to orkideer innen en måned ser det ut som om jeg nå har funnet en måte som fungerer for mine orkideer.
  Jeg gir vann kun en gang i uken da ved å dyppe hele potten inkl. bladene raskt ned i en bøtte med lunkent vann og lar den så renne godt av seg.De står heller ikke i direkte sollys & holdes borte fra trekk.Så har jeg hørt at orkideen ikke liker å bli flyttet rundt.

  Nå har en av de jeg drepte nettopp begynt å komme med nye blomster :)Jeg lot være å vanne den helt til jeg så nye knopper komme.Om det ikke nytter å la den tørke ut så kan den vistnok noen ganger tvinges til å blomstre igjen når den settes mørkt.

  Lykke til!

  SvarSlett
 7. Hei.
  fikk et tips av "blomster Finn". Vann en gang i uken, pass på at de står i en orkidee krukke slik at det bestandig er litt vann i bunnen som fordamper. Når de er ferdigblomstret, ikke kast de. Sett de på soverommet, på et mørkt sted. De kommer igjen:)
  Lykke til.
  Klem fra Gro-Beate

  SvarSlett
 8. Hei Ella. Jeg er ingen ekspert påhverken orkideer eller andre blomster da det meste laget av annet av plast dør her i huset. Men jeg ble fortalt av en veninne en gang etter at jeg hadde drept en at Orkideer skal stå i en gjennomsiktig potte da de tar opp sollys gjennom røttene. Aner ikke om dette tilfelle, men vært et forsøk...

  Klem Ruffen

  SvarSlett
 9. Nydelige orkidéer :)

  ser du har fått endel tips, jeg tar disse med meg jeg og:) Trenger det!!

  Ha en strålende dag!

  Klem Janne ♥

  SvarSlett
 10. Jeg har hørt at de IKKE skal ha direkte sollys, de lever som snylteplanter i skyggen av store trær ute i naturen. Vanning er det forkjellige meninger om, men ei bøtte å senke de i og avrenning er metoden de fleste butikker bruker og det funker her ;-)
  Miljøforandring kan noen ganger også gi nye blomster!

  Klem fra Grete

  SvarSlett
 11. Kjære Elizabet,

  Så fine. Du er så flink til slike ting - keg orker ikke å bruke tid på blomster med mindre de etterlater en fantastisk lukt, hvilket gjør at jeg kun har blomster når det er syrin og brudeslør ute, evnt når jeg får en bukett.

  Jeg fikk en orkidé for to-og-et-halvt år siden og den lever enda (!) Jeg har riktignok gitt ansvaret til farmor, men hun dusjer den og gjennomfukter jorden en gang i uken. Alle orkidéer mister blomstene fra tid til annen, men de kommer alltid tilbake igjen. :)

  SvarSlett
 12. Orkidee skal stå i gjennomsiktig potte, for det er røttene som skal ha lys. Hvis man ikke bruker en gjennomsiktig potte skal man bruke en som er litt stor i kantene slik at lyset kommer ned.

  Den vil stå lyst og varmt, gjerne i vinduet, men ikke i direkte sol, eller over varmekilder. Der blir det for varmt og tørt. Det fører til at planten feller knopper, og / eller får inntørkede og skrukkete blader og luftrøtter. Når planten ikke blomstrer, kan den godt stå litt kjøligere, f.eks. i soveromsvinduet, og samle krefter. MEN - den tåler ikke temperaturer under 15 grader. Trekk er også en effektiv måte å drepe en orkidé på, så hvis du skal lufte, må du flytte orkidéen din, helst til et annet rom.

  Den beste måten å vanne orkidéen din på,er å holde potta under springen (lunkent vann!) i noen sekunder, så den blir gjennomvannet uten å bli druknet. Pass på at den får renne godt av seg før du setter den tilbake i pyntepotta og vinduskarmen. Den må IKKE stå med røttene i vann!
  Dette kan du gjøre ca en gang i uka, oftere når det er varmt i været. Gjødsel er fint en gang i måneden, da bruker du orkidégjødning og følger bruksanvisningen.

  Lykke til :)

  Ønsker deg en herlig onsdag :)
  Klem klem

  SvarSlett
 13. Helt enig, orkidèer er nydelige:) Ser at du har fått mange gode råd og tips over her, de tar jeg med meg og håper jeg klarer å holde liv i den skjønne orkidèen jeg har her hjemme:)
  Ha en fin-fin dag:)
  Klem, Randi

  SvarSlett
 14. huff de stakkars orkidean mine blomstre ikke lenge her heller..
  ønske mæ grønne fingra :P
  Men den egenskapen fikk æ dessverre ikke utdelt..
  Men ska sug t mæ de tipsan du får, sånn at æ kanskje klare å behold dem lengst muli :D

  tenkte æ sku prøve mæ på mikrokaramella til helga lamme ungan :)
  Spent på om de bli like flott som de på bilde.. hehe ;)

  Ha en fortsatt flott kveld :)

  Klæm

  SvarSlett
 15. I dette huset dør det meste av planter :P.. så for tiden bruker jeg heller pengene mine på annet og går ut å klipper syriner og andre vill-blomster som gror rundt her. Blir jo ikke så fint som dine orkideer da men :D

  Takk for kjempe koselig kommentar inne hos meg. Det varmet skikkelig!

  Klem Madelén

  SvarSlett
 16. Ikke så god greie på det,men jeg bare lar mine stå jeg og vanner innimellom... de som står i østvindu kommer alltid tilbake..:-)
  Anette♥

  SvarSlett
 17. Jeg er også veldig glad i orkideer, som så mange andre! Og har samme erfaringene som deg. Den jeg har nå, holder seg veldig bra -bank i bordet! :) Ser du har fått mange råd, lykke til med blomsterstellet!

  SvarSlett
 18. Dette funker for meg, og mine 4 orkideèr. Jeg vanner dem hver uke, gjødsler ca 1 gang i mnd, når de blomstrer med orkideè gjødsel fra Substral. Ang vanning; Jeg holder den under springen, med lunket vann en liten stund, så snur jeg litt på potten slik at den får renne skikkelig av seg før jeg setter den tilbake i potteskjuleren, setter den ofte på benken en liten stund før jeg setter den på plass igjen. Jeg sprayer dem med en sprayflaske med lunket vann på varme dager eller ca 1 gang i uken, slik at den holder seg fuktig. Det er en tropeplante, så det sier seg selv at den liker fukt. Når den har kastet blomstene, fortsetter jeg vanningen 1 gang i uka, men drøyer med sprayingen. Orkideèr er ikke glade i trekk, i det hele tatt. Så du bør unngå og sette dem et sted der det trekker(i et åpent vindu f.eks, skal du lufte flytter du den, det gjør iallefall jeg)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen til meg!

Related Posts with Thumbnails